13. svibnja 2014. – Pozivnica u MUO u Čemincu i Kozaracu

     Ruksak (pun) kulture s programom Muzeja za umjetnost i obrt posjetio je mjesto Čeminac u Osječko – baranjskoj županiji. U dječjem vrtiću Ivančica stigla je Pozivnica u MUO na kojoj muzejski pedagozi predstavili Muzej za umjetnost i obrt kroz nekoliko vrsta radionica prilagođenih uzrastu djece. U radionici Život u Dvorcu s djecom iz vrtića „Ivančica“ sudjelovala su i djeca iz područnih vrtića Grabovac i Kozarac.
       Radionicu je vodila Malina Zuccon Martić, muzejska pedagoginja Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba na kojoj su se djeca upoznavala s tehnikom kolaž i izrađivala radove u toj tehnici.     Radionicu su pratile i sudjelovale odgajateljice Ivana Radmanić, Katarina Mlinarević, Kornelija Frank i Marina Tučkar .
 
       Istog dana posjetili smo i Područnu škola Kozarac gdje su  Malina Zuccon Martić i Iva Meštrović vodile radionicu Keramika i porculan na kojoj je sudjelovalo tridesetak učenika od prvog do četvrtog razreda.
       Na radionici su učenici i učiteljice oslikavali vodenim bojama papirnate tanjure i tako priredili veselu izložbu šarenih tanjura na kojima su se mogli prepoznati razni motivi, među kojima i naš Ruksak (pun) kulture.
       Cijelu radionicu su pozorno pratile i učiteljice Tanja Sušac, Biljana Kodžoman, Lidija Gotal, Snježana Habuš i Marica Krajinović, koje su zajedno sa učenicima oslikavale papirnate tanjure.   Dolazak Ruksaka u područnu školu dogovorila je stručna suradnica Valentina Nađ.

>>> Dječji vrtić Ivančica
















>>> Područnu škola Kozarac