Polygon u Komletincima (Vukovarsko-srijemska županija) 12. lipnja 2024. godine

  • Slika
  • Slika

Izvedba predstave Polygon u sklopu koje je održana istoimena radionica održana je 12. lipnja 2024. godine u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Komletincima. U programu je sudjelovalo 50 učenika od 6 do 11 godina i pet odgojno-obrazovna djelatnika. Voditeljica radionice bila je Larisa Lipovac Navojec, a Branko Banković, Andrea Simončić i Hrvoje Jelinčić su sudjelovali u realizaciji radionice.

Nakon predstave održana je radionica koja započinje nizom vježbi. Kako su tijekom izvedbe predstave djeca vidjela vježbe, tijekom radionice detaljnije im se objašnjava struktura pojedinih pokreta.

Radionica koristi njima već poznate figure i načine igre, ali ipak malo promijenjene kako bi im se pružila mogućnost za njihovu kreativnu intervenciju. Nakon vježbi, djeci su podijeljeni radni listići koje odnose kući. Na radnim listićima nalaze se igre asocijacije, crteži, igre pitanje - odgovor. Sve igre i materijali potiču djecu na suradnju i povjerenje. Kako su djeca kroz tjelesni odgoj upoznata s formatom poligona sve igre temelje se na njegovoj strukturi s namjerom poticanja kreativnosti. Korištenjem prostora, njegovom transformacijom, apstraktnim ili konkretnim slikama na radionici se stvorilo okruženje unutar kojeg djeca kroz zajednički kontakt stvaraju, uče i prihvaćaju različitost unutar grupe.