Likovno izražavanje doživljaja glazbe u Šenkovcu (Međimurska županija) 1. lipnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program Glazbena suita za djecu: C. Saint - Saëns: Karneval životinja održan je 1. lipnja 2023. godine u Dječjem vrtiću Vrapčić u mjestu Šenkovec pokraj Čakovca. Koncert ansambla Glazbene staze poslušalo je preko sto djece iz pet vrtićkih skupina, a na radionici je sudjelovalo 25-tero djece te 4 odgojno-obrazovne djelatnice. Radionicu su vodile Iva Ljubičić-Lukić i Eda Rimanić.
Iako su najmlađi sudionici u programu imali tek dvije godine i najstariji sedam godina, zahvaljujući budnim očima i disciplini odgajateljica Darinke Rambrot, Snježane Zadravec, Jasmine Petković, Lee Tkalčec, Ksenije Bubek, Ružice Benčić, Aleksandre Belec i stručne suradnice pedagoginje Josipe Vinković, za vrijeme koncerta vladala je prava koncertna atmosfera, osim u onim dijelovima gdje su sudionici aktivno sudjelovali u pogađanju i oponašanju životinja. Preko kornjače i njezinog plesnog umijeća, kokošinjca u kojem leti perje do smirujućeg akvarija, cijeli je vrtić otputovao u svijet glazbe i zamaskiranih nota, a nakon koncerta uslijedila je radionica u kojoj su sudjelovali najstariji sudionici među kojima mnogi na jesen zamjenjuju vrtićke prostore sa školskim učionicama.
Svi znaju da mašti kraja nema, a ovaj put, kao i mnogo puta do sada, iste note kod malih umjetnika pobudile su bezbroj različitih boja i motiva, od livade do svemira – krivih odgovora nema!