Glazbena suita za djecu u Varaždinu (Varaždinska županija) 5. lipnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program Glazbena suita za djecu: C. Saint - Saëns: Karneval životinja održan je 5. lipnja 2023. godine u Dječjem vrtiću Varaždin odnosno njegovom područnom odjeljenju Biškupec. Koncert ansambla Glazbene staze poslušalo je preko tridesetero djece iz dvije vrtićke skupine, a na radionici je sudjelovalo 22 djece te 5 odgojno-obrazovnih djelatnica. Radionicu su vodile Iva Ljubičić-Lukić i Eda Rimanić.
Flauta, klavir i violončelo vješto su oponašali kralja životinja lava, nespretnog slona koji nastoji plesati i brze opasne životinje. Djeca od tri do sedam godina s velikom su pažnjom i puno entuzijazma pratila koncert. Da bi atmosfera bila prava koncertna pobrinule su se odgajateljice Andreja Parlaj, Mateja Sambolec, pedagoginja Sabina Horvat, zdravstvena voditeljica Petra Medved, asistentica Nina Pupavac te ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak.
Nakon koncerta, najmlađi sudionici otišli su u svoje odjeljenje, a stariji mališani nastavili su svoje druženje s glazbenom i likovnom umjetnošću. Na kraju likovne radionice održana je izložba radova, a glazbenici su osim lijepog sjećanja na ovo divno druženje kao dar dobili slikovnicu koju su, zajedno sa svojim odgajateljicama, izradili vrijedni mališani dječjeg vrtića.