Glazbena suita za djecu u Triblju (Primorsko-goranska županija) 19. lipnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program Glazbena suita za djecu: C. Saint - Saëns: Karneval životinja održan je 19. lipnja 2023. godine u Dječjem vrtiću Cvrčak i mrav u mjestu Tribalj. N programu je sudjelovalo 37-ero djece te 3 odgojno-obrazovne djelatnice. Radionicu su vodile Iva Ljubičić-Lukić i Eda Rimanić.
Djeca uzrasta tri do sedam godina smjestili su se u dvoranu vrtića, a da bi sve bilo kako treba pobrinule su se pedagoginja Iva Baldo Karlić te odgajateljice Jasmina Antić i Lea Brozović.
Članovi ansambla Glazbene staze Iva Ljubičić-Lukić, Eda Rimanić i Andrija Šimić ukratko su predstavili svoje instrumente, objasnili po čemu je svaki instrument jedinstven, a nakon imitiranja sirena i dosadnih komaraca, brzih, sporih, visokih i niskih zvukova, započelo je veselje zvano Karneval životinja. Karneval bez maski nije pravi karneval, zato su se instrumenti i note redom zamaskirali u opasne i brze životinje koje trče afričkim nizinama, spore i stare kornjače nastojale su u svom tempu plesati Can-can, kukavica je u mirnoj šumi pjevala svoju najdražu pjesmu i ribice koje su u svom vodenom svijetu živjele još jedan mirni dan.
Nakon koncerta i kratkog odmora, instrumenti su nastavili zabavu životinja i nota, a likovna radionica koja je uslijedila pokazala je sav talent i umijeće crtanja brojnih malih ruku. Boja i optimizma nije nedostajalo, a radionica je kao i uvijek pokazala da je glazba univerzalan jezik koji i oni najmanji razumiju.