Cirkus i cirkuske vještine u Benkovcu (Zadarska županija) 2. lipnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predstava Rasklopni muzej cirkusa i radionica Suvremeni cirkus- igra, kreativnost, teorija, praksa održani su 2. lipnja 2023. godine u Osnovnoj školi Benkovac u Benkovcu. Na predstavi je sudjelovalo 100 učenika 5. i 6. razreda i pet odgojno-obrazovnih djelatnika. Predstavu i radionicu su izveli članovi skupine Cirkorama iz Zagreba Nikola Mijatović, Jadranka Žinić Mijatović i Petra Bokić.
Predstava je primljena s velikim interesom te interakcijom između izvođača i publike. Učenici su nakon odgledane predstave postavljali pitanja te pokazali interes prema temi cirkusa. Nakon polusatne predstave održane su dvije radionice u trajanju od 120 minuta.
Jedna je uključivala vježbe koordinacije te žongliranje i manipulaciju objektima. Radionici je prisustvovalo 20 učenika. Druga radionica bila je likovno-lutkarska na kojoj su učenici izrađivali kinetičke lutke cirkuskog lika, koje su na kraju animirali. Na radionici je sudjelovalo 6 učenika i učenica. Na lutkarskoj radionici učenici su pokazali značajan talent za animaciju i glumu te likovne sposobnosti i napomenuli su voditeljici potrebu ovakvog sadržaja u njihovom mjestu.