Udaraljke za razvijanje motorike i pulsa u Šmriki (Primorsko-goranska županija), 13. svibnja 2024. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Udaraljkaški koncert i radionica „Udaraljke za razvijanje motorike i pulsa“ održani su 13. svibnja 2024. godine u Područnoj školi Šmrika u mjestu Šmrika. Na radionici je sudjelovalo 15 učenika od 1. do 4. razreda i dvoje odgojno-obrazovnih djelatnika. Radionicu je vodio Goran Gorše.

Sudionici su na koncertu imali priliku čuti klasičnu i jazz glazbu, udaraljkaški teatar i marching udaraljkaški stil i upoznati se s udaraljkaškim instrumentarijem kao što su marimba, vibrafon, bubnjevi, sitne udaraljke itd.

Uslijedila je radionica pod nazivom Udaraljke za razvijanje motorike i pulsa koju je vodio profesor udaraljki Goran Gorše, uz asistente ansambla Sudar Percussion. Polaznici su na radionici koristili vlastiti tijelo kao instrument, razvijali su zajednički puls i naučili osnove sviranja instrumenta cajon. Kroz igru i vježbe ritamskih obrazaca po tijelu, osvijestili su zajedničko držanje pulsa, međusobno slušanje i rad u grupi. Pod stručnim vodstvom voditelja i tri asistenta polaznici su uspješno savladali vježbe.
Na kraju radionice zajednički su izveli popularnu pjesmu Rim Tim Tagi Dim na opće oduševljenje prisutnih.