S Crvenim nosovima u Pazin (Istarska županija), 9. travnja 2024. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program i radionica Zaboravi na Dulcineu u izvedbi Triko Cirkus Teatra održani su 9. travnja 2024. godine u Pazinskom kolegiju - klasičnoj gimnaziji Pazin s pravom javnosti. Na radionici je sudjelovalo 100 učenika od 14 do 18 godina i pet odgojno-obrazovnih djelatnika. Predstavu Zaboravi na Dulcineu izveli su Nikolina Majdak, Iva Peter-Dragan, Rok Juričić i Davorka Hovat, a radionicu KLAUNSKI NOSSS - maska razotkrivanja vodila je Iva Peter-Dragan.

Predstava je održana u dvorani škole koja je bila idealna za izvedbu predstave zbog toga što je veći broj učenika mogao pogledati predstavu. I učenici i nastavnici su izuzetno dobro reagirali na izvedbu, prepoznali su citate kanona svjetske književnosti, smijali su se i kada je to izvedba dozvoljavala, komunicirali s glumcima. Nakon izvedbe nekolicina učenika je prišla i popričala s izvođačima.

Nakon kraće stranke održana je radionica KLAUNSKI NOSSS - maska razotkrivanja u kojoj su sudjelovali učenici koji u Pazinskom kolegiju pohađaju dramsku skupinu pod vodstvom knjižničarke Kristine Varda. Učenici su bili izrazito zainteresirani za fizičku komediju i klaunski kazališni izričaj. Klaunske nosove koje su učenici koristili mogli su zadržati. Knjižničarka Kristina Varda napomenula je da će neke od vježbi koje su se prakticirale kroz radionicu koristiti u budućem radu dramske skupine.