Polygon u Nuštru (Vukovarsko-srijemska županija) 16. listopada 2023. godine

  • Slika

Program Polygon održan je 16. listopada 2023. godine u Osnovnoj školi Zrinskih u Nuštru. Na  programu je sudjelovalo 50 učenika od 6 do 11 godina i pet odgojno-obrazovnih djelatnika. Radionicu je vodila Larisa Lipovac Navojec i suradnici Branko Banković, Andrea Simončić i Hrvoje Jelinčić.

Radionica je započela nizom vježbi koje su djeca imala priliku vidjeti tijekom izvedbe predstave. Kako su tijekom same izvedbe predstave prošli kroz vježbe, tijekom radionice detaljnije im je objašnjena struktura pojedinih zadataka. Radionica koristi njima već poznate figure i načine igre, ali ipak malo promijenjene kako bi im se pružila mogućnost za njihovu kreativnu intervenciju. Nakon vježbi, djeci su podijeljeni radni listići koje odnose kući, a koje kasnije mogu kreativno koristiti. Na radnim listićima nalaze se igre asocijacije, crteži, igre pitanje - odgovor. Sve igre i materijali potiču djecu na suradnju i povjerenje.

Kako su djeca kroz tjelesni odgoj upoznata s formatom poligona, sve igre temelje se na njegovoj strukturi s namjerom poticanja kreativnosti. Korištenjem prostora, njegovom transformacijom, apstraktnim ili konkretnim slikama, na radionici se stvorilo okruženje unutar kojeg djeca kroz zajednički kontakt stvaraju, uče i prihvaćaju različitosti unutar grupe.