Pričom do glazbe, glazbom do govora na otoku Viru (Zadarska županija) 18. listopada 2023.godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program Ruksak (pun) kulture gostovao je s glazbenom radionicom Pričom do glazbe, glazbom do govora 18. listopada 2023. godine u Dječjem vrtiću Smješko u mjestu Vir na otoku Viru. Na radionici je sudjelovalo 58 djeca od četvrte do šeste godine. Odgojno-obrazovni djelatnici koji su sudjelovali na radionicama su Mirjana Dadić, Ivana Bašić, Mladenka Begonja, Irena Mandić, Lidija Puljak, Romana Budija te Maja Lipovac. Radionicu je vodila Mirna Snoj.

Djeca su kroz priču upoznala pjesmicu o Zeki koji juri kao raketa, usamljenoj Zvijezdi i Zoološkom vrtu u kojem su smješteni pile, koka i slon. Pričali su i svirali brojalice na različitim instrumentima Orffovog instrumentarija, putovali s brojalicama te igrali igru Dan-noć prepoznajući dan i noć na klavijaturama. Odgojno-obrazovne skupine koje su sudjelovale su Leptirići, Bubamare i Mravići. 

Nakon održane radionice za djecu, s odgajateljicama i ravnateljicom održan je stručni osvrt na glazbenu radionicu te razgovor o metodičkoj primjeni glazbenih sadržaja kod djece vrtićkog uzrasta. Teorijska radionica održana je s ciljem naknadne primjene prikazanog sadržaja.