Pričom do glazbe, glazbom do govora u Daruvaru (Bjelovarsko-bilogorska županija) 6. listopada 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program Ruksak (pun) kulture gostovao je s glazbenom radionicom Pričom do glazbe, glazbom do govora 6. listopada 2023. godine u Dječjem vrtiću Potočić u Daruvaru. Na radionici su sudjelovala  djeca od četvrte do šeste godine. U dogovoru sa ravnateljicom Irenom Šulentić održane su tri radionice u kojima je sudjelovalo preko devedesetero djece. Uz djecu su na radionicama sudjelovale odgojno-obrazovne djelatnice Iva Hubinka, Iris Stožicki, Biljana Čičin-Radin, Iva Stanić, Maja Jenkač-Dželajlija,  Sunčana Landripet-Matić, Brana Šeba, Gordana Sekulić, Veronika Tutić i Martina Cipan.

Djeca su kroz priču upoznala pjesmicu o Zeki koji juri kao raketa, usamljenoj Zvijezdi i Zoološkom vrtu u kojem su smješteni Pile, koka i slon. Pričali su i svirali brojalice na različitim instrumentima Orffovog instrumentarija, putovali s brojalicama te igrali igru Dan-noć prepoznajući dan i noć na klavijaturama. Odgajateljice koje su sudjelovale u radionicama s djecom su Katarina Štaba, Ivana Friščić, Martina Deglin, Marta Zeljak, Darinka Purgar, Renata Miličević-Purgare te asistentice Iva Žuti i Mateja Kreko i ravnateljica Karolina Fotak.

Nakon održane radionice za djecu, s odgajateljicama i ravnateljicom održan je stručni osvrt na glazbenu radionicu te razgovor o metodičkoj primjeni glazbenih sadržaja kod djece vrtićkog uzrasta. Teorijska radionica održana je s ciljem naknadne primjene prikazanog sadržaja.