Četvrti sastanak Stručne radne skupine za izradu Nacionalnog plana razvoja kulture i medija za razdoblje od 2023. do 2027. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika

10. studenog 2023. - Održan je četvrti (online) sastanak Stručne radne skupine za izradu Nacionalnog plana razvoja kulture i medija za razdoblje od 2023. do 2027. godine. Sastanak je otvorio državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak, koji je ukratko opisao dosadašnje korake u izradi i zahvalio članovima stručne radne skupine na sudjelovanju. Pojasnio je da je dokument u završnoj fazi izrade te da se nakon prikupljanja mišljenja sunadležnih tijela državne uprave očekuje donošenje Nacionalnog plana razvoja kulture i medija za razdoblje od 2023. do 2027. godine početkom prosinca.

Načelnik Sektora za strateško planiranje i analitiku Dinko Klarić predstavio je dorađene verzije Nacionalnog plana i Akcijskog plana te sumirao prethodne komentare sunadležnih tijela državne uprave i komentare prikupljene u procesu javnog savjetovanja putem platforme eSavjetovanje.
 
Na sastanku su uz navedene sudjelovali: ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković, ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine Tomislav Petrinec, član Vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti Anđelko Krpan, predsjednica Vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse Branka Benčić, član Vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost Marko Gregur, predsjednik Vijeća za kulturno-umjetnički amaterizam dr. sc. Tvrtko Zebec, predsjednik Vijeća za vizualne umjetnosti Viktor Popović, predsjednica Hrvatskog arhivskog vijeća Nataša Mučalo, predsjednica Hrvatskog knjižničnog vijeća dr. sc. Tatjana Aparac-Jelušić, predsjednik Hrvatskog muzejskog vijeća Darko Komšo te članica Hrvatskog audiovizualnog vijeća Zinka Kiseljak.
 

Pisane vijesti