Tjelesna i neverbalna komunikacija u Lupoglavu (Zagrebačka županija) 11. rujna 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program i radionica Tjelesna team building radionica za osnovnoškolce/tjelesna i neverbalna komunikacija održani su 11. rujna 2023. godine u prostoru DVD-a u Lupoglavu. Na radionici su sudjelovali učenici Osnovne škole Stjepan Radić Božjakovina. Ukupno je sudjelovalo 34 učenika i 3 odgojno-obrazovnih djelatnika. Radionicu su vodili članovi ansambla Studija za suvremeni ples Ana Vnučec, Branko Banković, Ana Mrak, Ida Jolić i Martina Tomić.

Radionica se provela nakon predstave Žohari. U fokusu radionice Tjelesna team building radionica za osnovnoškolce/tjelesna i neverbalna komunikacija bila je ponuda različitih alata za povezivanje i prepoznavanje važnosti grupne suradnje kroz razne tjelesne i neverbalne igre koje u fokusu imaju prepoznavanje govora tijela i čitanje neverbalne komunikacije.

Radionica se odvila u 2 faze: 1. faza – zagrijavanje korištenjem različitih elemenata iz suvremeno plesnih praksi. U suradnji s djecom osmišljena je serija jednostavnih pokreta koji su se sinkronizirali s dahom, glazbom i zvukom. U prvoj fazi radionice namjera je zagrijati tijelo i glas, spustiti pažnju na neverbalno, poraditi na sinkronizaciji te potaknuti uvezivanje i zajedništvo cijele grupe.

2. faza radionice sastojala se od četiri različite improvizacijske igre. Različitim neverbalnom igrama cilj je bio potaknuti kreativnost u rješavanju problema, osvijestiti snagu grupnog rada, ponuditi alate za jačanje samopouzdanja i raspoloženja kroz kinestetičko povezivanje grupe pokretom i zvukom. Korištene tjelesne i neverbalne igre imaju ishodište u suvremeno plesnim praksama, a jedan dio zadataka se direktno nadovezao na sadržaj netom odgledane predstave.