Muzej suvremene umjetnosti u Tordincima (Vukovarsko-srijemska županija) (22. rujna 2023. godine)

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

22. rujna 2023. godine Muzej suvremene umjetnosti iz Zagreba gostovao je u Osnovnoj školi Tordinci u Tordincima. Radionica MSU Ruksak održana je za 24 učenika 6. i 7. razreda.  Trosatni program provela je voditeljica Odjela za edukativnu djelatnost Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb kustosica Renata Filčić, uz pomoć tehničara Muzeja suvremene umjetnosti Zdenka Zavalića.

Učenicima su predstavljeni razni umjetnici i umjetnička djela iz fundusa Muzeja suvremen umjetnosti. Imali su priliku i dotaknuti pa i razmjestiti radove poput Kocke Petra Dabca. Tijekom drugog sata učenici su i sami imali priliku izraditi vlastiti kreativni rad inspiriran umjetničkim djelima. Nakon izrade radova  svaki učenik predstavio je vlastiti rad uz objašnjenje koji rad od predstavljenih umjetničkih djela mu je poslužio kao inspiracija za izradu vlastitog, odnosno ideja kojeg umjetnika mu se najviše svidjeli. Učenički radovi ostaju školi i tijekom narednog tjedna bit će pripremljena izložba.

Školi su darovani interaktivni sadržaji i knjiga MSU-a kako bi učenicima i nastavnicima bio dostupan dio sadržaja i nakon završetka radioničkih aktivnosti MSU ruksaka.