Teen Generator u Boboti (Vukovarsko-srijemska županija) 5. lipnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Radionica Teen generator održana je 5. lipnja 2023. godine u Osnovnoj školi Bobota u Boboti. Na radionici je sudjelovalo 16 učenika 8. razreda i jedan odgojno-obrazovni djelatnik. Radionicu je vodila Sunčica Bandić.

Radionica je započela teorijskim predavanjem u kojem je predstavljena plesna umjetnost uz popratnu knjižicu Povijest plesa u 10 naslova i odgovarajuće video primjere. Nakon uvodnog predavanja učenici su prolazili kroz kreativne plesne zadatke koji reprezentiraju osnovne koreografske principe prethodno predstavljenih plesnih umjetnika. Na samom početku učenici su morali pisanim putem odgovoriti na pitanja „što je to ples?“ i „što je to suvremeni ples?“.

Nakon radionice učenici su ponovili svoje odgovore što je rezultiralo sljedećim: ples je vrsta umjetnosti u kojoj možeš biti svoj, suvremeni ples je ples koji se izvodi u kazalištu, iskazivanjem emocija i umjetnički prilagođen današnjem vremenu…

Učenici su tijekom radionice iskazali interes za plesnu umjetnost. Posebno im je bio zanimljiv politički aktivizam u kazalištu tj. kako se progovara o društveno važnim temama kroz pokret.