Kišobran emocija u Ogulinu (Karlovačka županija) 15. lipnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Lila i Lilionica (Lilina radionica osjećaja) održan je 15. lipnja 2023. godine u Dječjem vrtiću Bistrac u Ogulinu. Predstavu je pogledalo 117 djece i deset odgojno-obrazovnih djelatnika, a na radionici je sudjelovalo 17 djece i dvoje odgojno-obrazovnih djelatnika. Radionicu su vodile Morana Dolenc i Nina Sabo.

Lilionica (LiLina radionica osjećaja) provodila se kroz razgovor s djecom nakon predstave, s naglaskom na promjene boje nosa koje se LiLi događaju u predstavi, a koje su vezane za određena stanja i emocije kroz koje LiLa u određenom trenutku prolazi. Time se otvorio razgovor o osnovnim emocijama i na koji ih način doživljavamo.  U pauzama od razgovora, sudionici su bojali nosove (krugove) u boje koje označavaju osnovne emocije, a koje će kasnije lijepiti na zajedničku kartu emocija.

Nakon radionice sudionicima su podijeljeni materijali za izradu kišobrana koji predstavlja osnovne emocija, a koje su bojali u svoje, odabrane boje, te im on ostaje kao alat za obiteljske razgovore o emocijama.