Sve tajne pripovijedanja u Križu (Zagrebačka županija) 23. svibnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Radionica Mali pripovjedači održana je u 23. svibnja 2023. godine u Dječjem vrtiću Križić-kružić u Križu. Na radionici je sudjelovalo 27-mero djece i tri odgojno-obrazovne djelatnice. Radionicu su vodile Ivana Zrilić i Martina Hranj.

Radionica je započela predstavljanjem program Ruksak (pun) kulture te razgovorom o pričama, pripovjedačima i pripovijedanju. Zatim su djeca poslušala dvije priče Awongalema i Proždrlica koje je pripovijedala pripovjedačica Ivana Zrilić.

Započeo je razgovor o pričama, radnji te likovima. Djeci je objašnjeno što je čarobni pomagač te kako se može izraditi. Učenici su se rado odazvali izradi svojeg omiljenog lika iz priče (u funkciji bajkovitoga pomagača) tako što su crtali svoje likove, izrezali ih i zalijepili na štapić. Nakon toga su pripovijedali svoje priče u grupama, pomažući si čarobnim pomagačima. Na kraju su se svi međusobno podržali velikim pljeskom, a susret smo završili pripovijedanjem priče o Ljubavi, bogatstvu i uspjehu koju je pripovijedala Martina Hranj.