Ruksak s MSU-om u Čavlima (Primorsko-goranska županija) 17. svibnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika

17. svibnja 2023. godine održan je program MSU u ruksaku u Osnovnoj školi Brod Moravice u Brod Moravicama. Na programu su sudjelovali učenici 6. razreda, njih 25-ero. Radionicu je vodila muzejska pedagoginja Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb Ivana Gorički Flegar.
Učenicima je omogućeno da uživo vide šest umjetničkih djela iz fundusa MSU-a. Učenicima su predstavljeni umjetnici i umjetnička djela s posebnim naglaskom na djela Vjenceslava Richtera, Miroslava Šuteja, Jurja Dobrovića i Borisa Demura. Nakon uvoda učenici su imali prilike izraditi vlastiti kreativni rad za koje im je dostavljen likovni materijal, pod geslom nadmaši umjetnika. Svatko od učenika u prezentaciji vlastitog djela objasnio je koji mu je rad od predstavljenih umjetnika poslužio kao inspiracija za izradu vlastitog, odnosno ideja kojeg umjetnika mu se najviše svidjela.
Ravnateljici škole i nastavnici likovne kulture darovani su interaktivni sadržaji i knjiga MSU kako bi učenicima i nastavnicima bio dostupan dio sadržaja nakon završetka programa.