Radionica neverbalne komunikacije u Vrpolju (Šibensko-kninska županija) 22. svibnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Kazališna predstava Žohari i radionica Tjelesna team building radionica za osnovnoškolce/tjelesna i neverbalna komunikacija održane su 22. svibnja 2023. godine u Osnovnoj školi Vrpolje u Vrpolju. Na radionici je sudjelovalo 38 učenika i pet odgojno-obrazovnih djelatnika. Radionicu su vodili članovi ansambla Studija za suvremeni ples Ana Vnučec, Branko Banković, Ana Mrak, Ida Jolić i Martina Tomić.

U fokusu radionice Tjelesna team building radionica za osnovnoškolce/tjelesna i neverbalna komunikacija bila je ponuda različitih alata za povezivanje i prepoznavanje važnosti grupne suradnje kroz razne tjelesne i neverbalne igre koje u fokusu imaju prepoznavanje govora tijela i čitanje neverbalne komunikacije.

Radionica se provela nakon predstave Žohari te se odvila u 2 faze: 1. faza – zagrijavanje korištenjem različitih elemente iz suvremeno plesnih praksi. Voditelji su u suradnji s učenicima osmislili seriju jednostavnih pokreta koje su sinkronizirali s dahom, glazbom i na kraju dodali zvuk te kreirali kratke body prercussion sekvencije. U prvoj fazi  radionice namjera je bila zagrijati tijelo i glas, spustiti pažnju na neverbalno, poraditi na sinkronizaciji te potaknuti uvezivanje i zajedništvo cijele grupe.

2. faza radionice sastojala se od 4 različite improvizacijske igre. Različitim neverbalnom igrama cilj je bio potaknuti kreativnost kroz rješavanje problema,  osvijestiti snagu grupnog rada, ponuditi alate za jačanje samopouzdanja i raspoloženja kroz kinestetičko povezivanje grupe pokretom i zvukom. Korištene tjelesne i neverbalne igre imaju ishodište u suvremenim plesnim praksama, a jedan dio zadataka se direktno nadovezao na sadržaj netom odgledane predstave.