Percussion ansambl u Molvama (Koprivničko-križevačka županija) 14. lipnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Udaraljkaški koncert održan je 14. lipnja 2023. godine u Kulturnom domu Molve za učenike i odgojno-obrazovne djelatnike Osnovne škole Molve. Koncert su održali članovi Sudar Percussion ansambla koji djeluje pod Udrugom Samoborski udaraljkaši, a koncertu je prisustvovalo oko 100 učenika i pet odgojno-obrazovnih radnika. 

Nakon koncerta u kojem su mogli čuti klasičnu i jazz glazbu, udaraljkaški teatar i marching udaraljkaški stil, učenici i djelatnici imali su priliku upoznati udaraljkaški instrumentarij kao što su marimba, vibrafon, bubnjevi, sitne udaraljke itd. Osim instrumenata imali su priliku svirati s raznim tipovima palica i otkrivati razne zvukove bogatog udaraljkaškog instrumentarija.

Uslijedila je radionica pod nazivom Udaraljke za razvijanje motorike i pulsa na kojoj je sudjelovalo 20 učenika i dva odgojno-obrazovna djelatnika. Radionicu je vodio profesor udaraljki Goran Gorše uz asistente ansambla Sudar Percussion.

Polaznici su na radionici koristili vlastiti tijelo kao instrument, razvijali zajednički puls te naučili osnove sviranja instrumenta cajon. Kroz igru i  vježbe ritamskih obrazaca po tijelu razvili su zajedničko držanje pulsa, međusobno slušanje i rad u grupi.  Pod stručnim vodstvom voditelja Gorana Gorše i tri asistenta polaznici su uspješno savladali vježbe, a prisutan nastavnik glazbene kulture moći se ih koristiti u daljnjem odgojno-obrazovnom procesu.