Glazbena alkemija u Gromačniku (Brodsko-posavska županija) 10. svibnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Radionica Alkemija glasa i zvuka održana je 10. svibnja 2023. godine u Područnoj školi Gromačnik u mjestu Gromačnik. Na radionici je sudjelovalo 9 učenika od 1. do 4. razreda te odgojno-obrazovni djelatnik Tomislav Vidošević i knjižničarka Marija Vukoja Naglić. Radionicu je vodila Melita Lovričević.

Nakon upoznavanja s osnovnim glazbenim elementima (ritam – melodija - tekst), profesijom glazbenika te instrumentima, učenici su imali priliku više naučiti o improvizaciji i jazz glazbi. Svaki učenik je dobio  svoj kazoo te su se kroz nekoliko pjesama imali priliku upustiti u muziciranje i pjevanje. Kroz različite pjesme poput Kad si sretan, Don't worry be happy, Grad se beli, Kiša pada trava raste, imali su priliku osmisliti svoj tekst, melodiju, ritam, koreografiju te zasvirati i zapjevati.

Radionica daje svakom učeniku priliku da oblikuje tijek glazbe i interakcije u smjeru koji im se sviđa, dok je uloga voditeljice pobrinuti se da uvijek ima umjetničke okvire, pratnju i da na kraju svi zvuče skladno i zabavno.