Putopisci svratili do Donje Stubice (Krapinsko-zagorska županija) 8. svibnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
8. svibnja 2023. godine u okviru programa Ruksak (pun) kulture u Osnovnoj školi Donja Stubica u Donjoj Stubici, a u izvedbi Kreativne mreže iz Zagreba održana je radionica Putopisac u školi. Na programu je sudjelovalo 55 učenika viših razreda i pet odgojno-obrazovnih djelatnika, a na popratnoj radionici koju je vodila Irena Zelena sudjelovalo je 20 učenika.

Hrvoje Rupčić održao je predavanje na kojem je govorio o svojim putovanjima u Iran, na Himalaju te u zemlje Središnje Azije. Uz fotografije koje su se mogle pratiti na platnu, okupljenoj publici Hrvoje Rupčić  predstavio je i svoje putopise U zemlji plemenitih ljudi, Himalajski dnevnik i putopisnu slikovnicu Djeca središnje Azije, koju je organizator darovao školskoj knjižnici. 

U nastavku programa na dvosatnoj radionici pisanja putopisa sudjelovalo je 20 učenika. Učenici su dobili fotografije, koje su napravili hrvatski putopisci, na osnovu kojih su po uputama voditeljice radionice pisali putopise o stvarnim državama (Indija, Pakistan, Brazil) te onim izmišljanim (Nigdjestan). Nakon posjeta autorskog dvojca Hrvoja Rupčića i Irene Zelene Donjoj Stubici sigurno je poraslo zanimanje učenika za putovanja i za čitanje, ali i pisanje putopisa. Učenicima su ostavljene fotografije, a s učiteljima je dogovoreno da na osnovu njih nastave učenici nastave pisati svoje putopise.