Theremin Postcard u Slavonskom Brodu (Brodsko-posavska županija) 21. studenog 2022. godine

  • Slika
  • Slika
Radionica Theremin Postcard održana je u Osnovnoj školi Milana Amruša u Slavonskom Brodu 21. studenog 2022. godine. Na radionici sudjelovalo je 12 učenika, a radionicu je vodila Deborah Hustić.

Radionica se sastojala od uvodnog dijela upoznavanja s 'uradi-sam' kulturom u kontekstu hibridnih umjetnosti i glazbe te osnove sinteze zvuka. Nakon uvoda krenulo se s izradom zvučnog objekta. Učenici su savladavali osnove strujnog kruga i proces lemljenja te su saznali kako raditi jednostavno električko sklopovlje i kratko o povijesti elektroničkih glazbenih instrumenata s početka 20. stoljeća. Naučili su čemu služe elektroničke komponente te nakon što su napravili svoj instrument u formatu razglednice, objašnjene su im osnove moduliranja zvuka putem senzora svjetla i piezzo zujalice.

Nakon završetka tehničkog dijela razglednice su ukrašavali naljepnicama i pjenastom gumom kako bi učvrstili bateriju, napravili su modulator zvuka i pozabavili se dodatno dizajnom svojeg zvučnog uređaja. Polaznici su mogli uzeti razglednice sa sobom.

Učenici su izrazili velik interes tijekom radionice uz komentare da nemaju dovoljno takvih sadržaja u svojoj okolini.