Karneval životinja u Mihovljanu (Krapinsko-zagorska županija) 15. lipnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
Program Glazbena suita za djecu: C. Saint-Saëns i radionica Likovno izražavanje doživljaja glazbe održani su 15. lipnja 2022. godine u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u mjestu Mihovljan. Na radionici je sudjelovalo 33 učenika od 1. do 3. razreda dok je na koncertu bilo 42 učenika. Na programu su sudjelovale odgojno-obrazovne djelatnice Ankica Fijačko, Karmen Vuk, Ivanka Bartolić i Gordana Vučković te pedagoginja Ines Meštrović. Radionicu su vodile Iva Ljubičić i Eda Rimanić.

Eda Rimanić na flauti, Andrija Šimić na violončelu i Iva Ljubičić Lukić na klaviru odnosno trio ansambla Glazbene staze uputio se 15. lipnja 2022. godine u sklopu programa Ruksak (pun) kulture u malo zagorsko mjesto Mihovljani. Preko brežuljaka i zelenila, umjetnici su stigli u prekrasno uređenu školu, Prema prethodnom dogovoru zbog većeg broja djece, koncert se održao u sportskoj dvorani škole. Iako je broj djece bio veći nego što je uobičajeno, koncentracija učenika i njihova angažiranost bila je odlična. U razgovoru s učiteljicama izvoditeljice su doznale da se velika pažnja pridaje slušanju klasične glazbe što je zaista lijepa praksa.

Nakon odslušanog koncerta 33 učenika od 1. do 3. razreda nastavilo je druženje na likovnoj radionici. Radionica je započela slušanjem dva stavka iz suite Karneval životinja, a zadatak mladih slušača bio je prenijeti emociju nastalu slušanjem takve vrste glazbe. Nakon odsviranih stavaka u dvorani je nakon nekog vremena i dalje bila magična tišina, a učenici kao da su svojom maštom uronili u potpuno drugi svijet što su pokazali svojim likovnim radovima. Likovna radionica završila je izlaganjem nacrtanih motiva.