Karneval životinja u Sutivanu na otoku Braču (Splitsko-dalmatinska županija) 6. listopada 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Glazbena suita za djecu: C. Saint-Saëns i radionica Likovno izražavanje doživljaja glazbe održani su 6. listopada 2022. godine u Dječjem vrtiću Babarin u mjestu Sutivan na otoku Braču. Na radionici je sudjelovalo 14 djece u dobi od 4 do 7 godina dok je na koncertu bilo 32 djece u pratnji tri odgojno-obrazovne djelatnice. Radionicu su vodile Iva Ljubičić i Eda Rimanić.

Eda Rimanić na flauti, Andrija Šimić na violončelu i Iva Ljubičić Lukić na klaviru odnosno trio ansambla Glazbene staze uputio se u malo mjesto Sutivan na otoku Braču. Dolaskom u mjesto, umjetnike je dočekao novouređeni i moderan vrtić projektiran za nekoliko skupina djece od jedne do sedam godina, a razgovor s pedagoginjom Andreom Trutanić otkrio je kako Sutivan broji neuobičajeno veliki broj djece te je mjesto s nestrpljenjem dočekalo izgradnju novog vrtića koji odgovara kapacitetom.

Iako su publiku činila djeca različite dobi, glazba koja nastoji raznim motivima dočarati karakteristike životinja sve ih je zainteresirala i ujedinila i nije bilo važno tko je od njih mlađi odnosno stariji, životinjski svijet svima je bio znan. Prilikom predstavljanja instrumenata, flauta je dobila naziv koji do sada još nije – sviraljka! Nakon uspješno odslušanog koncerta uslijedila je radionica za 14-ero djece od 4 do 7 godina. Na kraju radionice održana je kratka izložba koja je pokazala likovni talent mladih otočana, od šume preko mora do svemira, svatko do njih dopustio je da glazba zavlada njihovom maštom.