Lutkarske organizacije koju fakat trebamo u posjetu Požegi (Požeško-slavonska županija) 6. lipnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Plesno-lutkarska predstava „Lovci na snove„ Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT gostovala je 6. lipnja  2022. godine u Područnoj školi Vidovci.

U maloj školskoj dvorani, koja služi i za razne priredbe te manifestacije  i školske programe, kao i nastavu tjelesnog  izvedena je predstava nakon čega se radionički dio programa preselio u učionicu. Predstavu je gledalo četrdeset učenika u pratnji sedam odgojno-obrazovnih djelatnika. Radionicu su vodila dva glumca iz predstave, Bruno Kontrec i Neven Matoša, a na radionici je sudjelovao 14 učenika.

U 90 minuta radionice glumci su kroz razgovor s učenicima doznali što sanjaju i pričaju li snove roditeljima ili prijateljima. Zajedno su razgovarali o tome koliko i kako svakodnevnica i događaji koje proživljavamo kroz dan utječu na naše snove. Učenici su pokušali povezati i analizirati snove djevojčice Franke iz predstave i pronaći sličnosti u vlastitim snovima. Uz dramske igre i zadatke poput pantomimskog opisivanja snova, na samom kraju radionice su djeca naučila kratku koreografiju Lovaca na snove i uz glazbu je nekoliko puta izvela kao svojevrstan pozdrav svih malih budućih lovaca na snove.