Karneval životinja u na otoku Korčuli u mjestu Račišće (Dubrovačko-neretvanska županija) 5. listopada 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Glazbena suita za djecu: C. Saint-Saëns i radionica Likovno izražavanje doživljaja glazbe održani su 5. listopada 2022. godine u Područnom odjeljenju Račišće. Na radionici je sudjelovalo šestero djece u dobi od 4 do 7 godina pod vodstvom odgojiteljice Mare Ristovski dok su se na koncertu djeci iz vrtića pridružilo 9 učenika razredne nastave. Radionicu su vodile Iva Ljubičić i Eda Rimanić.

Eda Rimanić na flauti, Andrija Šimić na violončelu i Iva Ljubičić Lukić na klaviru odnosno trio ansambla Glazbene staze uputio se 5. listopada 2022. godine u sklopu programa Ruksak (pun) kulture na otok Korčulu. Vesela skupina od 15-ero djece s velikim je uzbuđenjem dočekala goste, a potom vrlo koncentrirano i angažirano pratila koncert.

Bilo je tu onih koji su po prvi puta vidjeli i čuli neke instrumente, a samim time oduševljenje koncertom bilo je tim veće. Pokazali su pritom izvrstan sluh i kao od šale pogađali su motive koji su dočaravali pojedine životinje. Nakon koncerta, školarci su se vratili svojim redovnim školskim obvezama, a veseli vrtićanci nastavili su druženje na likovnoj radionici.