Suita za djecu na otoku Korčuli u mjestu Čara (Dubrovačko-neretvanska županija) 5. listopada 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Glazbena suita za djecu: C. Saint-Saëns i radionica Likovno izražavanje doživljaja glazbe održani su u mjestu Mihovljan. 5. listopada 2022. godine u Područnom odjeljenju Čara u sklopu Dječjeg vrtića Korčula. Na radionici je sudjelovalo osmero djece vrtićke dobi pod budnim okom odgojiteljice Renate Taušanović. Radionicu su vodile Iva Ljubičić i Eda Rimanić.

Eda Rimanić na flauti, Andrija Šimić na violončelu i Iva Ljubičić Lukić na klaviru odnosno trio ansambla Glazbene staze uputio se u sklopu programa Otočkog ruksaka krenuli na put iz Zagreba prema Korčuli. Dugačak put ispunili su prekrasni krajolici Like, zaleđa Dalmacije, doline Neretve, Pelješkog mosta i trajekti prepoznatljivo bijelo-plave boje.

Mala skupina djece začuđujuće velikog znanja, izuzetno je angažirano sudjelovala u koncertu. Vrijeme je proteklo brže nego što je itko htio, ali druženje još nije bilo gotovo jer je nakon koncerta uslijedila likovna radionica pod nazivom Likovno izražavanje doživljaja glazbe. Mali slušatelji pokazali su kako glazba priča priču svakom tko sluša, a ova publika zaista je ispričala puno različitih priča, a zajedničko im je svima bilo što su sve bile iskrene priče.