Marta je objasnila kako se nosi sa strahovima u Grubišnom Polju (Bjelovarsko-bilogorska županija) 23. studenog 2022. godine

  • Slika
Predstava i radionica „Marta i sedam strahova“ održane su 23. studenog 2022. godine u Srednjoj školi Bartola Kašića Grubišno Polje. Predstavi je prisustvovalo 25 srednjoškolaca, a toliko ih je sudjelovalo i na radionici nakon predstave. Radionicu je vodila Andreja Jandrić, uz podršku izvođača u predstavi Matije Čigira.

Na početku radionice predstavili su umjetnička zanimanja u kazalištu (glumac, plesačica suvremenog plesa, redateljica, dramaturginja, videoumjetnik, glazbenik, kostimograf, scenografkinja…). Zatim je održana vježba „Pogodi kako sam“ u okviru koje polaznici izvlače papiriće na kojima su ispisane razne emocije, a onda se u grupama po petoro kreću kroz prostor dok ostali trebaju pogoditi emocije koje izvode, u prvom redu tjelesno.

Zatim su izvedene glumačke vježbe Pred pločom, koja se bavila tjelesnim znakovima anksioznosti, te Kino u glavi, u kojoj polaznici zajedno s izvođačima i voditeljicom radionice kreiraju dramsku situaciju u kojoj je utjelovljen jedan od strahova iz predstave. Radionica je završila povratnim informacijama polaznika vezano za predstavu i radionicu.