Animiranje u digitalnom svijetu u Laslovu (Osječko-baranjskoj županiji) 22. studenog 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Radionica Uvod u digitalnu animaciju održana je 22. studenog 2022. godine u Osnovnoj školi Laslovo, u Laslovu. Na radionici je sudjelovalo 19 djece i jedna odgojno-obrazovna djelatnica. Radionicu su vodili umjetnici Dina Karadžić i Vedran Gligo.

Učenici su na radionici upoznali strukturu i multimedijsku plastičnost najčešće korištenih digitalnih video formata te su izmjenama u njihovu kodu direktno mijenjali vizualnu manifestaciju video materijala čime su stvorili neočekivane kolorističke kompozicije u stilu impresionističke ali i apstraktne vizualne umjetnosti.

Uz praktičnu primjenu otvorenih alata za stvaranje digitalne novomedijske umjetnosti učenici su se upoznali s terminologijom digitalnog sadržaja, te dobili osnovni uvid u korištenje naprednih metoda kao što su transkodiranje, enkodiranje, kompresija, skriptiranje i sl.

Ovom interdisciplinarnom radionicom učenici su stekli uvid u suvremenu povezanost likovnog umjetničkog izražavanja s informatičkim sustavima i alatima, kao i njihove etičke implikacije. Stečeno znanje primjenjivo je u osobnom likovnom stvaralaštvu, ali i pri uspješnijem kretanju raznim zavrzlamama suvremenih multimedijskih formata.