Lomografija u Maruševcu (Varaždinska županija) 27. listopada 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Radionica Lomografija održana je 27. listopada 2022. godine u Srednjoj školi u Maruševcu s pravom javnosti. Na radionici je sudjelovalo 15 učenika i jedan odgojno-obrazovni djelatnik. Radionicu su vodili Matija Drniković i Lana Kosovac.

Učenici škole u Markuševcu pokazali su veliki interes i entuzijazam za tematiku radionice. Škola potiče kreativno i umjetničko izražavanje te su učenici jako dobro reagirali na pokazne primjere fotografija. Prije samog početka radionice, učenici su uspješno savladali korištenje foto-aplikacije na svojim mobitelima i napravili raznovrsne fotografije svoje škole i okoline. Dobro su reagirali na teorijski dio radionice, no praktičan rad snimanja fotografija ih je oduševio.

Polaznici su podijeljeni u tri grupe, te im je objašnjeno korištenje fotoaparata Smena. Fotografiranje je prošlo dosta uspješno, uz istraživanje i zabavu, te su učenici bili potpuno samostalni u svom radu. Ispunili su sve zadane zadatke, a ostatak fotografija snimali su slobodno, sami birajući motive i pristup. No, pravo eksperimentiranje nastupilo je kad su filmove „uništavali” tj. manipulirali njima pomoću vruće vode, kave, čaja, limuna itd. Filmovi su pažljivo isprani i spremljeni za razvijanje koje će se odviti u Zagrebu, a fotografije će polaznicima biti poslane digitalno.