Pokretima smo osvijestili emocije u Pregradi (Krapinsko-zagorska županija) 23. rujna 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Predstava i radionica „Marta i sedam strahova“ u izvedbi Kazališne družine Kufer održane su 23. rujna 2022. godine u Srednjoj školi Pregrada u Pregradi. Predstavi je prisustvovalo 85 učenika od 1. do 4. razreda, a na radionici je sudjelovalo njih 25-ero.

Nakon predstave učenici i učenice ostali su na 90-minutnoj radionici pod vodstvom Natalije Manojlović, uz podršku izvođača, Andreje Jandrić i Matije Čigira. Na početku radionice predstavili su umjetnička zanimanja u kazalištu (glumac, plesačica suvremenog plesa, redateljica, dramaturginja, videoumjetnik, glazbenik, kostimograf, scenografkinja…), a zatim su se u krugu predstavili i polaznici radionice.

Na radionici su izvedene glumačke vježbe „Pred pločom“, koja se bavila tjelesnim znakovima anksioznosti, te „Kino u glavi“, u kojoj polaznici zajedno s izvođačima i voditeljicom radionice kreiraju dramsku situaciju u kojoj je utjelovljen jedan od strahova. Na kraju radionice održana je vježba „Pogodi kako sam“ u okviru koje polaznici izvlače papiriće na kojima su ispisane razne emocije, a onda se u grupama po petoro kreću kroz prostor dok ostali trebaju pogoditi koje emocije izvode. Radionica je završila osvrtom polaznika na predstavu i radionicu.