Teatar Poco Loco na otoku Rabu (Primorsko-goranska županija) 18. listopada 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Teatar Poco Loco gostovao je 18. listopada 2022. godine s kazališnom predstavom Priča bez veze i popratnom radionicom na otoku Rabu u dvije područne škole, Područnoj školi Kampor i Područoj školi Lopar. Predstave je ,pogledalo sedamdeset učenika nižih razreda, a na radionicama je sudjelovalo pedeset učenika.

Predstava je nastala prema istoimenom animiranom filmu i slikovnici autora Ante Zaninovića, u adaptaciji Dunje Fajdić i Maje Katić te režiji Maje Katić. U predstavi su glumili Zrinka Kušević, Nikola Nedić i Fred Lanz. Scenografsku radionicu vodila je akademska kiparica Hana Lukas Midžić, glazbenu radionicu vodili su glazbenik Fred Lanz i glumac Nikola Nedić, dok je dramsku radionicu vodila glumica i dramska pedagoginja Zrinka Kušević.

Radionica nakon predstave sastoji se od tri dijela: scenografskog dijela te glazbenog i dramskog dijela koji se odvijaju paralelno.  Na scenografskoj radionici učenici sastavljaju drvene ploče i bojaju ih kredama u boji te oblikuju kuće, drveće i grmlje – tj. scenu za kasniju dramsko-glazbenu igru. Drvene ploče su sastavljali uz pomoć drvenih vijaka.

Na dramskoj radionici učenici se upoznaju s jednostavnom dramskom improvizacijom pomoću koje  mogu osjetiti glumu te vidjeti kako komunicirati s gledalištem. Dramska radionica završava glumačkom improvizacijom „dramski igrokaz” u kojoj učenici predstavljaju osmišljeni i uvježbani dijalog na temu motiva iz predstave.

Program u Loparu i Kamporu završio je predstavljanjem rezultata radionice – izvedbom kratke dramske igre i autorske pjesme u okruženju scenografije koju su učenici samostalno napravili.