Slijedom novog Bauhausa na Rabu (Primorsko-goranska županija) 24. listopada 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Umjetničko-pedagoška radionica Slijedom novog Bauhausa održana je 24. listopada 2022. godine u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa u Rabu. Na radionici je sudjelovalo 32 učenika 3. i 4. razreda općeg gimnazijskog smjera. Radionicu su pratili ravnatelj Damir Paparić i profesorica likovnog odgoja. Radionicu su vodile članice udruge Učenja, rada i aktivnog građanstva URA iz Zagreba Suzana Purišić, Vesna Bradamante, i Maja Miklin Sučević.

Arhitektica-konzervatorica Suzana Purišić prezentirala je dio vezan uz školu Bauhaus i inicijativu Novi europski Bauhaus, a diplomirana pravnica Vesna Bradamante informirala je mlade o konceptu djelovanja civilnog društva te zakonskim okvirima održive obnove kulturnih dobara. Konzervatorica-restauratorica Maja Miklin Sučević vodila je interaktivne dijelove radionice.

Cilj provedenog kulturno-edukativnog programa i radionice Slijedom novog Bauhausa, bio je da se među mladima na interaktivan i zanimljiv način promovira inicijativa Novi europski Bauhaus. Učenicima se ukazalo na važnost pojma održivog korištenja kulturne baštine te ih se informiralo o zakonskim okvirima i mogućnostima obnove, a sve kako bi stekli uvid u pojam kulturnog poduzetništva u skladu s idejama koje promiče pokret Novi europski Bauhaus.