Zabavne glazbene igre u Jezerima (Šibensko-kninska županija) 11. studenog 2021. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Ruksak (pun) kulture gostovao je 11. studenog 2022. godine na otoku Murteru s glazbenom radionicom „Pričom do glazbe, glazbom do govora“ u Dječjem vrtiću Spužvica u Jezerima.

U radionici je sudjelovalo devetnaestero djece od četiri do šest godina. Na radionici je sudjelovala odgajateljica Dorotea Mudronja, pedagoginje Kornelija Barešić i Diana Lučev Pletikosa, te psiholog Ivan Grgurev. Radionicu je vodila Mirna Snoj, a djecu je upoznala s različitim pričama i igrama glazbenog sadržaje.

Tako su djeca kroz priču upoznala pjesmicu o Zeki koji juri kao raketa, usamljenoj Zvijezdi i zoološkom vrtu gdje su smješteni pile, koka i slon. Pričali su i svirali  brojalice na različitim instrumentima Orffovog instrumentarija, putovali s brojalicama, te igrali igru Dan-noć prepoznajući dan i noć kroz tonove odsvirane na klaviru.

Nakon održane radionice za djecu, voditeljica je s pedagoginjom Dianom Lučev Pletikosa i psihologom Ivanom Grgurevom održala stručni osvrt na glazbenu radionicu te razgovor o metodičkoj primjeni glazbenih sadržaja kod djece vrtićkog uzrasta.