Putovanje kontinentima u Lovincu (Ličko-senjska županija) 28. listopada 2022. godine.

Radionica Putovanje kao promocija tolerancije, različitosti i senzibiliranja djece prema kulturama Drugih održana je u Osnovnoj školi „Milan Sekulić“ u Lovincu 28. listopada 2022. godine. Na radionici je sudjelovalo 24 učenika od 1. do 4. razreda te učiteljica razredne nastave Mirjana Štimac i ravnateljica Marija Tonković. Radionicu je vodio Jasen Boko.

U prvom dijelu radionice voditelj je, uz fotografije djece s različitih kontinenata, pričao o različitostima kultura i „drugima”, uz brojna pitanja djece. Drugi dio bio je interaktivni razgovor, razmjena pitanja-odgovora o različitostima, putovanjima, primjerima različitosti i tolerancije prema drugom mišljenju, naciji, vjeri, rasi.

Kako bi zainteresirao i motivirao djecu, voditelj je osmislio i mali kviz znanja. Radionica je tako bila i otkrivanje kojem kontinentu koja zemlja pripada, kako djeca izgledaju na tom kontinentu, te koliko kontinenata/država djeca poznaju i kako.

Zanimljivo je da je u školu na dan održavanja radionice stigla djevojčica iz Ukrajine te da u školu pohađaju dvoje djece koji su rođeni u Tanzaniji.  Djevojčica iz Ukrajine tek počinje učiti hrvatski jezik stoga nije mogla sudjelovati u razgovoru, ali su brat i sestra iz Tanzanije jako rado sudjelovali, što je cijelu radionicu učinilo zanimljivijom i djeci lakše razumljivom.