Etno zgode iz Podstrane (Splitsko-dalmatinska županija) 22. rujna 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Radionica Animirana etno-priča održana je 22. rujna 2022. godine u Osnovnoj školi Strožanac u Podstrani. Na radionici je sudjelovalo 22 učenika 6. razreda i dvije odgojno-obrazovne djelatnice. Radionicu su vodile Jasminka Bijelić Ljubić i Dina Nedeljko iz Škole animiranog filma Čakovec.

U kraćem upoznavanju s polaznicima Jasminka Bijelić Ljubić predstavila je zanimanje animatora nakon čega je uslijedila radionica animiranog filma. Radionica je zamišljena kao uvođenje djece u svijet kreiranja vlastitih animiranih filmova, a tematski fokus je na prikazu kulturne baštine Podstrane i okolice iz koje su učenici.

U razgovoru su definirani scenaristički elementi uz pomoć kojih se pristupilo izradi likova za budući animirani film. Korištenjem tehnike stop animacije te likovne tehnike kolaža i crtanog filma, a uz pomoć tehnike koja obuhvaća informatičko-fotografsku opremu, učenici su kreirane likovne elemente animirali pod kamerom prema predloženom scenariju. Voditeljice su snimile i zvučni zapis s tematikom zavičajne baštine te snimljeni materijal iskoristile kao zvučnu podlogu. Realiziran je kratki animirani film „Etno zgode iz Podstrane“.