MSU u ruksaku u Viljevu (Osječko-baranjska županija) 6. listopada 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
6. listopada 2022. održana je radionica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb  pod nazivom MSU ruksak u Osnovnoj školi Ante Starčevića u Viljevu.  Na radionici je sudjelovalo 16 učenika od 5. do 8. razreda i troje odgojno-obrazovnih djelatnika.

U programskim aktivnostima koje je vodila muzejska pedagoginja Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb Ivana Gorički Flegar, uz tehničku podršku Dalibora Cicvare, učenicima je omogućeno da uživo vide šest umjetničkih djela iz fundusa MSU-a.

Učenicima su predstavljeni umjetnici i umjetnička djela s posebnim naglaskom na djela Vjenceslava Richtera, Miroslava Šuteja i Jurja Dobrovića. U drugom dijelu učenici su imali priliku izraditi vlastiti kreativni rad za koji im je dostavljen likovni materijal pod geslom – nadmaši umjetnika. Na kraju su učenici predstavili vlastite radove pred ostalim učenicima, ravnateljicom i troje nastavnika.

Svaki učenik je prezentirao vlastito djelo i objasnio koji rad od predstavljenih tijekom prvog sata mu je poslužio kao inspiracija za izradu vlastitog, odnosno ideja kojeg umjetnika mu se najviše svidjela.

Učenički radovi ostaju u školi te će ih ostali učenici moći pogledati na izložbi u prostoru škole.