Marta i sedam strahova u Vrgorcu (Splitsko-dalmatinska županija) 3. listopada 2022. godine

  • Slika
Predstava i radionica „Marta i sedam strahova“ održani su 3. listopada 2022. godine u Srednjoj školi Tina Ujevića u Vrgorcu. Predstavi je prisustvovalo oko 100 srednjoškolaca, a na radionici je sudjelovalo njih dvadesetero. 90 minutnu radionicu vodila je Natalija Manojlović, uz podršku izvođača u predstavi, Andreje Jandrić i Matije Čigira.

Na početku radionice predstavili su umjetnička zanimanja u kazalištu (glumac, plesačica suvremenog plesa, redateljica, dramaturginja, videoumjetnik, glazbenik, kostimograf, scenografkinja…). Zatim je održana vježba „Pogodi kako sam“ u okviru koje polaznici izvlače papiriće na kojima su ispisane razne emocije, a onda se u grupama po petoro kreću kroz prostor dok ostali trebaju pogoditi emocije koje izvode, u prvom redu tjelesno.

Zatim su izvedene glumačke vježbe „Pred pločom“, koja se bavila tjelesnim znakovima anksioznosti, te „Kino u glavi“, u kojoj polaznici zajedno s izvođačima i voditeljicom radionice kreiraju dramsku situaciju u kojoj je utjelovljen jedan od strahova iz predstave. Radionica je završila povratnim informacijama polaznika vezano za predstavu i radionicu.