Riječki lutkari u Lovincu (Ličko-senjska županija) 14. lipnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ansambl Gradskog kazališta lutaka Rijeka s programom „Lutkofor“, koji se sastoji od lutkarske predstave i kazališno-lutkarske radionice, održan je 14. lipnja 2022. u Osnovnoj školi Milan Sekulić u Lovincu. U tom edukativno-interaktivnom programu uvijek rado sudjeluju i učenici i učitelji. Predstavu je pogledalo 44 učenika od prvog do osmog razreda, a na radionici su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda, njih 24.

U organizaciju i izvedbu programa aktivno je bila uključena ravnateljica Marija Tonković te odgojno-obrazovne djelatnice Marijana Štimac i Katarina Ćaćić.

Lutkarsku predstavu „Lutkofora“ izveli su glumci-lutkari Ana Šantar i Alex Đaković, a svi su učenici imali priliku naučiti tko su osobe bitne za nastanak predstave i za kazalište općenito, koje su najpoznatije vrste lutaka te što je sve potrebno za nastajanje kazališne predstave, posebice lutkarske.

Na temelju naučenog, u radioničkom dijelu učenici su pripremali svoju izvedbu priče „Tri praščića“. Uz navedene glumce-lutkare u radionicu su se uključili Marija Volkmer i Mihajlo Uzelac, likovni umjetnici GKL Rijeka. Njihovu su izvedbu znatiželjno pogledali svi, od učenika 5. do 8. razreda te veliki broj djelatnika Škole koji je taj dan bio prisutan.

Kako zaista ugodno druženje učenici iz Lovinca ne bi zaboravili, radni listići koji imaju i mali kazališni pojmovnik osigurani su za sve.