Omišalj ugostio lutkare iz Rijeke (Primorsko-goranska županija) 3. lipnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ansambl Gradskog kazališta lutaka Rijeka s programom „Lutkofor“, koji se sastoji od lutkarske predstave i kazališno-lutkarske radionice, održan je 3. lipnja 2022. u Osnovnoj školi Omišalj na otoku Krku. U tom edukativno-interaktivnom programu uvijek rado sudjeluju i učenici i učitelji. Na programu je sudjelovalo 30 učenika trećih razreda, učiteljice Sandra Justinić i Ana Znaor Milohnić te školska knjižničarka Ema Jedrlinić.  

Lutkarsku predstavu smještenu u malo lutkarsko kazalište rađeno prema pozornici GKL Rijeka izveli su glumci-lutkari Ana Šantar i Alex Đaković, a učenici su doznali o procesu nastajanja lutkarske predstave te su upoznali i najpoznatije vrste lutaka - marionetu, bunraku, javajku i ginjol.

Nakon izvedbe, glumci-lutkari pozvali su učenike da se uključe u radionički dio i pripreme svoju malu izvedbu poznate priče „Tri praščića“. Za tu su „produkciju“ formirani timovi – glumački, plesni, novinarski, scenografski, marketinški. U radionicu su se uključili i likovni umjetnici GKL Rijeka Luči Vidanović i Mihajlo Uzelac.

Trećaši su svoju lutkarsku predstavu „Tri praščića“ osmislili, izveli i dogovorili se da će zajedno nastaviti raditi na stvaranju lutkarskih predstava. Kako ne bi zaboravili sve što su čuli, vidjeli i pokušali, svaki je učenik dobio radni listić s „kazališnim abecedarijem“.