Priča bez veze u Bedekovčini (Krapinsko-zagorska županija) 18. svibnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Teatar Poco Loco gostovao je 18. svibnja 2022. godine s kazališnom predstavom Priča bez veze i popratnom radionicom u Osnovnoj školi Stjepana Radića Brestovec Orehovički u Bedekovčini. Predstavu je pogledalo stotinjak učenika nižih razreda, a nakon predstave na radionici je sudjelovalo dvadesetak učenika drugog razreda.

Predstava je nastala prema istoimenom animiranom filmu i slikovnici autora Ante Zaninovića, u adaptaciji Dunje Fajdić i Maje Katić te režiji Maje Katić. U predstavi su glumili Zrinka Kušević, Nikola Nedić i Fred Lanz. Scenografsku radionicu vodila je akademska kiparica Hana Lukas Midžić, glazbenu radionicu vodili su glazbenik Fred Lanz i glumac Nikola Nedić, dok je dramsku radionicu vodila glumica i dramska pedagoginja Zrinka Kušević.

Radionica je započela nakon predstave, a sastojala se od tri dijela: scenografskog dijela na kojem je cijeli razred sudjelovao istovremeno, te glazbenog i dramskog dijela koji se odvijao paralelno, a uslijedio je nakon scenografskog dijela.  Na scenografskoj radionici, učenici su sastavljajući drvene ploče i bojajući ih kredama u boji oblikovali kuće, drveće i grmlje – tj. scenu za njihovu kasniju dramsko-glazbenu igru. Drvene ploče su sastavljali uz pomoć drvenih vijaka.

Na dramskoj radionici učenici su upoznali jednostavne dramske improvizacije pomoću kojih su mogli osjetiti glumu te vidjeti kako komunicirati sa scene u gledalište. Dramska radionica završila je glumačkom improvizacijom „dramski igrokaz” u kojoj su učenici osmislili i uvježbali dijalog na temu motiva iz predstave.

Na glazbenoj radionici učenici su na odabrane riječi, tematski povezane s predstavom, osmislili autorsku pjesmu u stihu. Pjesmu su izveli uz pratnju harmonike te su za nju osmislili scenske pokrete.

Program je završio predstavljanjem rezultata radionice – izvedbom kratke dramske igre i autorske pjesme u okruženju scenografije.