Čarobno drveno kazalište u Stubičkim Toplicama (Krapinsko-zagorska županija) 10. lipnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Udruga Kozlići održala je u petak 10. lipnja 2022. godine, radionicu naziva „Kazalište iz kofera iliti kamišibaj“. Radionica je održana u Osnovnoj školi Vladimir Bosnar u Stubičkim Toplicama za 40 učenika.  Na radionici su sudjelovale tri odgojno-obrazovne djelatnice.

Prije same radionice voditelji Relja Dušek i Vera Pfaff izveli su dvije kamišibaj priče, jednu japansku da se djecu upozna s formatom kamišibaj kazališta, a potom priču „Pale sam na svijetu...u Zagrebu“ ilustratorice Nikoline Manojović Vračar.

Nakon ispričanih priča djeca su sama krenula izrađivati svoju prvu kamišibaj priču. Na kraju su učenici, nakon samo jedne generalne probe, sami izveli predstavu pred ostatkom razreda, učiteljicama te ravnateljicom koja je pratila cijeli program. 

Školi je za poklon ostavljeno drveno kazalište tako da razred, ali i buduće generacije učenika mogu sami izrađivati i pričati kamišibaj priče. Zanimljivo je da je dio polaznika već bio upoznat s formatom, imali su kamišibaj kazalište iz „kućne radionosti“ te su tim više bili oduševljeni činjenicom da sad posjeduju pravo drveno kazalište.