Karneval životinja u Kutjevu (Požeško-slavonska županija) 6. lipnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Glazbena suita za djecu: C. Saint-Saëns i radionica Likovno izražavanje doživljaja glazbe održani su  6. lipnja 2022. godine  u Dječjem vrtiću Grozdić u Kutjevu. Na radionici je sudjelovalo sedamnaestero djece te dvije odgojno-obrazovne djelatnice.  Radionicu su vodile Iva Ljubičić i Eda Rimanić.

Trio ansambla Glazbene staze kojeg čine dobro uhodani Eda Rimanić na flauti, Andrija Šimić na violončelu i Iva Ljubičić Lukić na klaviru, spremili su svoj ruksak pun instrumenata i nota i krenuli na put iz Zagreba prema poznatom vinogradarskom središtu Kutjevu. Iako ih je cijelim putem pratila kiša, u dječjem vrtiću prigodnog imena kraja u kojem se nalazi – Grozdiću,  dočekalo ih je sunce odnosno 17 znatiželjnih, ali iznimno discipliniranih petogodišnjaka pod vodstvom odgojno-obrazovnih djelatnica  Maje Filek i Dore Kesić.

Umjetnici se u pravilu uvijek vole malo pripremiti i „usvirati“ uoči nastupa, međutim znatiželjni pogledi i tišina među petogodišnjacima (što je inače gotovo nemoguće) bila je takva da bi bilo što drugo osim odluke da se odmah započne koncert bilo krivo. Odluka se istog trena pokazala dobitnom! Redom su se nizale zamaskirane životinje u glazbenim motivima kako ih je zamislio francuski skladatelj Camille Saint-Saëns, a djeca su izuzetno intuitivno pogađala o kojim životinjama je riječ, toliko dobro da se moglo ocjenjivati, svi bi redom dobili čistu peticu!

Nakon kratkog odmora i užine nastavilo se druženje u obliku likovne radionice pod nazivom Likovno izražavanje doživljaja glazbe. Kao i puno puta do sada, mali slušatelji pokazali su kako je glazba pronašla različite puteve do njihovih srdaca, a ponos kojim su zračili dok su pred svojim malim prijateljima izlagali likovne radove samo znači da nema krivih poteza rukom niti krivih boja dok je god osjećaj koji glazba pruža iskren i srčan!