Polygon u Rukavcu (Primorsko-goranska županija) 3. lipnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Predstava i radionica Polygon, Plesnog centra Tala, održana je 3. lipnja 2022. godine u Područnoj školi Rukavac u Rukavcu. Na radionici je sudjelovalo 50-ero učenika od 1. do 4. razreda te pet odgojno-obrazovnih djelatnika.  

Nakon interaktivne predstave Polygon učenici sudjeluju na radionica koja počinje s nizom vježbi koje su djeca imala priliku vidjeti kroz predstavu. S obzirom na to da su djeca tijekom same izvedbe već prošla kroz vježbe, prateći samu predstavu, tijekom radionice se detaljnije objašnjavaju strukture pojedinih zadataka, važno je da se radi o njima poznatim figurama i načinima igre, ali ponešto izmijenjenim kako bi im se pružila mogućnost za kreativnost. Na setove vježbi nadovezuju se i radni listovi koji se distribuiraju djeci na kraju predstave. Oni, isto tako, potiču djecu na kreativnu aktivnost učenjem kroz igru. Radi se o igrama asocijacije, crtežima, igrama pitanje – odgovor i zapažanja.

Međusobnom interakcijom djeca uče kako podržati drugog, kako pomoći drugome i kako zajedno doći do cilja. S obzirom na to da su djeca upoznata s formatom poligona kroz tjelesni odgoj, sve igre temelje se na njegovoj strukturi, ali s namjerom poticanja kreativnosti. Korištenjem prostora, njegovom transformacijom, apstraktnim ili konkretnim slikama, stvara se okruženje unutar kojeg djeca kroz zajednički kontakt, mogu stvarati, te istovremeno učiti prihvaćati različitost unutar grupe.