Može li glazba pomoći u govoru saznali smo u Slavonskom Brodu (Brodsko-posavska županija) 26. svibnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu programa Ruksak (pun) kulture, glazbena radionica „Pričom do glazbe, glazbom do govora“ gostovala je 26. svibnja 2022. godine u Dječjem vrtiću Gita u Slavonskom Brodu. Na radionici su sudjelovala djeca od četiri do šest godina, njih dvadeset dvoje i odgojno-obrazovne djelatnice Erdina Marić, Erika Boras, Zrinka Aladrović Marić, Josipa Baškarić, Andrea Anđelić, Antonija Norac i Marina Ćorluka. Radionicu je vodila Mirna Snoj, a djecu je upoznala s različitim pričama i igrama glazbenog sadržaje.

Tako su djeca kroz priču upoznala pjesmicu o Zeki koji juri kao raketa, usamljenoj Zvijezdi i Zoološkom vrtu gdje su smješteni pile, koka i slon. Pričali su i svirali  brojalice na različitim instrumentima Orffovog instrumentarija, putovali s brojalicama, te igrali igru Dan-noć prepoznajući dan i noć kroz tonove odsvirane na klaviru.

Nakon radionice održan je teorijski dio namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima. Vrlo značajan dio teorijskog dijela bila je izmjena iskustva na temu metodskog pristupa u radu s glazbenim sadržajima te kako različite aktivnosti putem glazbe i pokreta mogu pomoći svoj djeci bez obzira na njihove mogućnosti. Stručni tim vrtića zajedno s ravnateljicom iskazali su veliki interes za teorijski osvrt na radionicu tako da se na predavanju okupilo ukupno devet odgajatelja.