Mašta može svašta – i osmisliti predstavu u Đakovu (Osječko-baranjska županija) 23. svibnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Radionica Od priče do predstave održana je 23. svibnja 2022. godine u Dječjem vrtiću Đakovo u Đakovu. Na radionici je sudjelovalo dvadesetero djece i dvoje odgojno-obrazovnih djelatnika. Radionicu su vodile Ivana Đula i Milica Sinkauz.

Kao predložak za radionicu uzeta je slikovnica Juha od bundeve autorice Helen Cooper. Radionica je započela zagrijavanjem i dramskom igrom upoznavanja te se nastavila čitanjem slikovnice i zajedničkim komentiranjem pročitane priče. Održane su dvije dramske igre koje su pomogle djeci da osvijeste prostor i zajedno osmisle elemente potrebne za izvedbu završne priče.

Na likovnom dijelu radionice djeca su oslikala lonac koji se koristi kao dio scenografije i prethodno pripremljene pregače s ušivenom bundevom.  Po završetku likovnog dijela, voditeljice i djeca su zajedno naučili pjesmu i koreografiju za završnu izvedbu. Radionica je završila probom predstave koja je uključila svu djecu, njihove odgajateljice i sav kreirani materijal.

Kako su na radionici sudjelovala djeca starije vrtićke skupine, koju čine predškolarci, njihov je doprinos stvaralačkom procesu bio izrazito velik. Samostalno su kreirali u svim fazama, likovno zanimljivo, maštovito i s mnogo samopouzdanja napravili su vlastitu malu predstavu koju će moći dalje uvježbavati i izvoditi.