Etno kajdanka u Babinoj Gredi (Vukovarsko-srijemska županija) 17. svibnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Etno kajdanka i radionica Zvuci tradicije,  održani su 17. svibnja 2022. godine u Dječjem vrtiću Regoč u Babinoj Gredi.  Na radionici je sudjelovalo osamnaestero djece i dva odgojno-obrazovna djelatnika. Radionicu je vodila Sandra Halužan.

Program Etno kajdanka i radionica Zvuci tradicije interaktivni su edukacijski programi koji vode mlade na putovanje u sve dijelove Hrvatske. Sudionike se upoznaje s tradicijskom hrvatskom glazbom skladbama, napjevima i glazbenim običajima iz davnina.

Zanimljivost i posebnost ovog programa jest što voditeljica, koja je ujedno i profesionalna glazbenica, demonstrira u danom trenutku hrvatsku tradiciju, svirajući i pjevajući uživo i pred djecom više različitih tradicijskih instrumenata koji dočaravaju zvuk Lijepe naše te upoznaju djecu s hrvatskom tradicijom.

Djeca su uživala upijajući zvukove novih instrumenata te slušajući tradicijske skladbe iz davnina. Kroz radionicu, djeca su pokazala sjajan osjećaj za ritam, glazbu i pjevanje.

Ispunjava nas radošću što je radionica pokazala da djeca sjajno reagiraju na glazbu koja je stara više od nekoliko stotina godina, da su im tradicijski instrumenti i priče o njihovom nastanku uzbudljive i interesantne te da će se tradicija u Vukovarsko-srijemskoj županiji sa sigurnošću nastaviti vrednovati i graditi.