Glazbom oko svijeta u Severinu (Bjelovarsko-bilogorska županija) 16. svibnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Atma Mundi i radionica Glazbeni put oko svijeta, izveden je 16. svibnja 2022. godine za učenike Područne škole Severin. Na radionici je sudjelovalo 34 učenika od 1. – 4. razreda te je bilo prisutno četvero odgojno-obrazovnih djelatnika. Program su izveli Lela Kaplowitz i Zoran Majstorović.

Nakon kratkog uvoda i opisa radionice te kratkih biografskih podataka voditelja, učenici su izvlačili papiriće s imenima država. Na karti svijeta voditelji i učenici su ih zajedno identificirali. Ukratko su prokomentirali nešto o zemlji, jeziku i specifičnostima zemlje, a potom su učenici upoznati s instrumentom koji je tipičan za određenu zemlju te s pjesmom i značenjem teksta na određenom jeziku.

Kroz programa putovalo se kroz 12 zemalja (Brazil, Meksiko, Hawaii, SAD, Tunis, Zapadna Afrika, Kina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Engleska, Makedonija, Saudijska Arabija), a učenici su naučili pjevati pjesme na kineskom i svahili jeziku te su sudjelovali pljeskanjem i plesom. Svi su učenici naučili ritmičke dobe te šuškalicama i ručnim udaraljkama doprinosili izvedbama pjesama.

Svi su sudjelovali u igri „Call and Response“, neki su individualno zapjevali te su svi učenici dobili priliku zasvirati na velikom afričkom bubnju svoj solo što ih je dodatno razveselilo.