Od priče do predstave u Garešnici (Bjelovarsko-bilogorska županija) 16. svibnja 2022. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Radionica Od priče do predstave održana je 16. svibnja 2022. godine u Dječjem vrtiću Maslačak u Garešnici. Na radionici je sudjelovalo devetnaestero djece i četiri odgojno-obrazovna djelatnika. Radionicu su vodile Ivana Đula i Milica Sinkauz.

Kao predložak za radionicu uzeta je slikovnicu Juha od bundeve autorice Helen Cooper. Radionica je započela zagrijavanjem i dramskom igrom upoznavanja te se nastavila čitanjem slikovnice i zajedničkim komentiranjem pročitane priče. Održane su dvije dramske igre koje su pomogle djeci da osvijeste prostor i zajedno osmisle elemente potrebne za izvedbu završne priče.

Na likovnom dijelu radionice djeca su oslikala lonac koji se koristi kao dio scenografije i prethodno pripremljene pregače s ušivenom bundevom.  Po završetku likovnog dijela, voditeljice i djeca su zajedno naučili pjesmu i koreografiju za završnu izvedbu. Radionica je završila probom predstave koja je uključila svu djecu, njihove odgajateljice i sav kreirani materijal.

Velika vrijednost provedene radionice su materijali koji su ostavljeni odgajateljicama, kao i proces rada na predstavi koji se može dalje primjenjivati na bilo kojem tekstu ili slikovnici koju odaberu. Predstavu koju su djeca samostalno napravila, odgajateljice su odlučile uvježbavati i predstaviti roditeljima na kraju školske godine.